Auditdienst Rijk

Auditdienst Rijk

De Auditdienst Rijk is op zoek naar jong talent!

Talent dat zich wil specialiseren in het vakgebied van IT-auditing of accountancy binnen de Rijksoverheid

Wie zijn wij?

De Auditdienst Rijk is de onafhankelijke interne auditor van de Rijksoverheid en de Audit Autoriteit in Nederland voor de Europese Commissie. Met onderzoek naar sturing, beheersing en verantwoording helpen wij de Rijksoverheid nog beter te functioneren. Wij werken in opdracht van alle ministeries. Onze onderzoeksuitkomsten helpen onze opdrachtgevers verder en inspireren hen om van elkaar te leren. Zo proberen we Rijksbreed onze best practices te delen en departementen met elkaar in verbinding te brengen. Wij blijven ons ontwikkelen om de kwaliteit van ons werk te garanderen en onze opdrachtgevers ook in de toekomst verder te helpen. Dit doen wij met ruim 600 gedreven professionals met diverse achtergronden, zoals accountancy, bestuurskunde, psychologie en kunstmatige intelligentie. Wij zijn gesprekspartner op het gebied van financial audit, IT-audit en operational audit.

Wat doen wij?

Het speelveld van de Auditdienst Rijk is heel divers. Onze samenleving wordt geregeld geconfronteerd met grote (politieke) vraagstukken, bijvoorbeeld het omgaan met de coronacrisis. Dit zijn situaties waarin een betrouwbare en effectieve bedrijfsvoering essentieel is. De Auditdienst Rijk draagt hieraan bij door kritieke punten te signaleren en concrete aanbevelingen te doen voor verbeteringen. Tevens zijn wij nauw betrokken bij de inrichting van verbeterprocessen rond vraagstukken die aandacht krijgen in de media, zoals de toeslagenaffaire. Bij de Auditdienst Rijk is geen dag hetzelfde en het werk is altijd van maatschappelijk belang.

 

Klik hier naar het magazine ‘Over de ADR’ voor meer informatie over onze organisatie

Afstudeerstage

Ben jij bachelor- of masterstudent Accountancy of volg je een bachelor- of masteropleiding in een IT-richting met interesse voor auditing en wil jij jouw studie afronden met een interessante afstudeerstage? Bij de Auditdienst Rijk kun je afstuderen op het onderwerp van jouw keuze of kunnen wij je helpen om samen tot een interessant onderwerp te komen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om mee te lopen met onderzoeksopdrachten, zodat jij je kennis kunt toetsen in de praktijk en je ervaart hoe het is om te werken bij de interne auditdienst van de Rijksoverheid.

Hoe ziet je afstudeerstage eruit?

Naast het schrijven van je scriptie, maak je kennis met collega’s en leer je het werkveld van de Rijksoverheid kennen door mee te lopen bij interessante opdrachten. Tevens kun je bij diverse (in)formele activiteiten aansluiten om een goed beeld van de werkgever Auditdienst Rijk te krijgen. Uiteraard krijg je een persoonlijke begeleider en ontvang je een marktconforme stagevergoeding. 

Traineeship

Het Audit Traineeship bij de Auditdienst Rijk is een programma van 2 jaar vol uitdagingen, waarbij je de juiste begeleiding krijgt om jezelf maximaal te ontwikkelen. Als audittrainee doe je onderzoek binnen de hele Rijksoverheid en kun je de politieke, bestuurlijke en financiële werkelijkheid van de Rijksoverheid ontdekken. Het werk is gevarieerd, doordat je bij verschillende rijksonderdelen aan het werk gaat. En door de diverse type opdrachten die je uitvoert. Naast je werk volg je een dag in de week een (post)master aan de universiteit of je stelt zelf een programma samen met vakinhoudelijke opleidingen en trainingen. Als audittrainee krijg je een tijdelijke aanstelling van 2 jaar bij het Rijk. Na het voltooien van het traineeship kom je bij goed functioneren en goede studieresultaten in aanmerking voor een vast contract. Een prima opstap dus naar een mooie carrière bij de Rijksoverheid!

Hoe ziet jouw traineeship eruit?

  • een combinatie van werken en leren, zodat jij je in twee jaar tijd kan ontwikkelen tot een rijksbreed inzetbare auditor;
  • een (post)master opleiding in het vakgebied volledig door ons betaald;
  • een aanvullend opleidingsprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling (kennis en vaardigheden);
  • een intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s;
  • verschillende uitdagende opdrachten verspreid over de hele Rijksoverheid;
  • een prima startsalaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • een informele en toch zakelijke werkomgeving, waarin we respectvol met elkaar omgaan;
  • een ontzettend leuke en gezellige traineegroep waar je veel mee gaat beleven!

Informatie en contact

Ben je geïnteresseerd en/of heb je nog vragen over de afstudeerstage bij de Auditdienst Rijk?

Neem dan contact met ons op via adrstages@minfin.nl

Wil jij starten als IT- of Financial Audittrainee bij de Auditdienst Rijk? Neem dan contact met ons op via audittraineeship@minfin.nl

Meer informatie over de Auditdienst Rijk, stagemogelijkheden bij de Rijksoverheid en ons traineeship vind je op: https://www.werkenvoornederland.nl/starters